Tekening bij terugblik GAiN
We delen graag een bericht van stichting GAiN, onder wiens verantwoordelijkheid de kringloopwinkel valt.
 
We sluiten het jaar 2020 af met een terugblik zoals dat zoveel gebeurt in de media. Het jaar waarin zoveel niet kon vanwege het ‘C’-woord. Toch was het juist ook het jaar waarin veel wèl kon en nieuwe manieren bedacht werden om dingen mogelijk te maken. Met wat extra inspanning, dat dan wel!
👌 Dertig hulptransporten vinden ondanks de beperkende maatregelen hun weg naar Oost-Europa en Lesbos.
👌 De Schoenendoosactie kan doorgaan met veel nieuwe individuele inzendingen.
👌 We sturen medewerkers voor een langere periode naar Lesbos i.p.v. de kortdurende groepsreizen.
👌 De kringloopwinkel in Nunspeet wordt geopend met meer dan voldoende medewerkers!
👌 We bieden hulp in Afrika in de vorm van hygiëne stations, voedselpakketten en salarissen die doorbetaald worden.
👌 Twee noodhulpteams gaan aan de slag in kamp Moria met de opbouw van isolation stations en de herbouw van twee woonunits. En we hebben veel projecten voor vluchtelingen in Griekenland kunnen financieren.
👌 We vieren dat GAiN Nederland tien jaar geleden de eerste diepwaterbron heeft gesponsord en dat daardoor 100.000 mensen toegang tot schoon drinkwater hebben!
 
En deze lijst is nog lang niet compleet. Heel veel om dankbaar voor te zijn!
 
Voor veel mensen was het een zwaar en donker jaar. Een jaar van verlies en eenzaamheid. Ook voor al die mensen die leven in armoede. Denk aan de Roma in Oost-Europa, of bewoners van de sloppenwijken in Kenia of Zuid-Afrika, of voor de vluchtelingen in Griekenland. Ook voor de kinderen.
Tekening bij terugblik GAiN
 
Wij willen graag dat kinderen blijven dromen, juist in moeilijke situaties. Of dat nu in een arm dorp in Benin, op een plein in Athene of in de Roma gemeenschap in Israël is.
Dat kan alleen als jij en ik hulp blijven bieden. En daar gaan we voor. Ook in 2021. Onze droom is het om hoop en herstel te blijven bieden aan mensen in moeilijke situaties. Daarom willen we bijvoorbeeld onze activiteiten in Griekenland het komende jaar uitbreiden naar het vasteland.
 
We willen iedereen die heeft geholpen heel hartelijk bedanken en een jaar toewensen waarin dromen werkelijkheid zullen worden!
(P.S. Tekeningen zijn door kinderen gemaakt in een vluchtelingenkamp op Lesbos)

Comments are closed