Op 2 september 2013 werd het GAiN kledingdepot geopend in Nieuw-Lekkerland. Al snel groeide de groep enthousiaste vrijwilligers die kleding sorteerden. In het najaar van 2013 ontstond het idee om een kringloopwinkel te starten in Nieuw-Lekkerland omdat een dergelijk initiatief nog niet in het dorp aanwezig was. Binnen GAiN werd er een plan gemaakt, welke in december 2013 door het bestuur werd goedgekeurd. Daarmee klonk het startschot voor de kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland.

Van oudsher is Nieuw-Lekkerland een dorp met veel betrokkenheid bij verschillende hulporganisaties in binnen- en buitenland. Met de komst van de kringloopwinkel hebben Lekkerlanders de mogelijkheid om goedkope kwalitatieve artikelen aan te schaffen. Met hun aankoop ondersteunen zij de projecten van GAiN, met name die onder de Roma-bevolking in Roemenië en Slovenië. Een win-win situatie.

De eerste maanden van 2014 stonden in het teken van de organisatie van en voorbereidingen voor de kringloopwinkel die gevestigd zou worden aan de Middelweg. De opening was op 9 mei 2014. Toen was de allereerste kringloopwinkel van Nieuw-Lekkerland een feit.

Daarna is een fase van doorgroeien aangebroken die nog steeds voortduurt. In maart 2018 verhuisden we naar een nieuw en groter pand. ‘Pand 83’ herbergt niet alleen de GAiN kringloopwinkel, maar ook andere sociale initiatieven uit de gemeente Molenwaard.