De plannen voor de GAiN Kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland krijgen steeds meer vorm. De spullen zullen op de onderste verdieping van het pand van Smit meubelen aan de Middelweg 2 worden verkocht. Vanaf deze week is de website www.gainkringloop.nl  in de lucht, met achtergrondinformatie over de kringloopwinkel

U kunt u nu al uw spullen inleveren. Iedere eerste en derde maandag van de maand tussen 19.00 en 21.00 uur aan de Middelweg 2. Op deze manier kunnen uw goederen een tweede kans krijgen, en draagt u bij aan een duurzaam Nieuw-Lekkerland. Het gaat om kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen en kleine meubels in goede staat.

Ook lokale ondernemers worden betrokken bij dit initiatief. Hugo Baas: “We sturen hen een brief waarin we hen vragen bij te dragen in de opstartkosten van de kringloopwinkel. Op deze wijze kunnen zij maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun eigen omgeving. Tegelijkertijd drukt het de opstartkosten, zodat meer geld ten goede komt aan de daadwerkelijke hulpverlening van ontwikkelingsprojecten.”

“Inmiddels zijn er zo’n vijftig vrijwilligers die zich in willen zetten voor de GAiN Kringloopwinkel. Daaruit blijkt dat het initiatief erg leeft en dorpsgenoten zich hiervoor willen inzetten. Ik ben daarvan erg onder de indruk,” aldus Hugo Baas. Afgelopen maandag 24 maart is er een informatieavond voor geïnteresseerde vrijwilligers geweest. Als u ook interesse heeft om één of meerdere dagdelen per week te helpen, neem dan contact op met Hugo Baas via 06-23875546. De opening is begin mei gepland.

#

Comments are closed