Vrijdag negen mei, kwart voor vier ’s middags. Een hoosbui trekt over Nieuw-Lekkerland. Een kwartier later staan zo’n honderd belangstellenden, vrijwilligers en GAiN-medewerkers buiten in de zon om de opening van de eerste kringloopwinkel aan de Middelweg 2 bij te wonen.

Initiatiefnemer Hugo Baas, wethouder Boender en GAiN directeur Speksnijder.

Initiatiefnemer Hugo Baas, wethouder Boender en GAiN directeur Speksnijder.

GAiN-directeur Ruud Speksnijder opent zijn speech met het feit dat tweedehands kleding helemaal hot is, zelfs bij royalties. Koningin Maxima en prinses Mabel droegen onlangs kledingstukken die prinses Beatrix eerder droeg. Aan het eind van zijn speech haalt Ruud de weblog van de Molenwaardse wethouder Kees Boender aan. Die schreef over: ‘Gooi niet weg, maar lever liever in’. Aansluitend onthulde mevrouw Smit, eigenaar van het pand, het spandoek aan de gevel.

.

Mevrouw Smit onthult de gevelbanier

Mevrouw Smit onthult de gevelbanier

Wethouder Boender haalde het Bijbelse voorbeeld van het manna aan tijdens zijn speech. Manna was het hemelse voedsel, dat de Joden ten tijde van hun woestijnperiode van God te eten kregen. Als je teveel verzamelde voor de volgende dag, was het bedorven. Je kunt het beter weggeven aan iemand anders, dan bewaren voor morgen. “Als je thuis spullen over hebt, is het mooi dat je er iemand anders blij mee kan maken. Genoeg is genoeg.”

Vervolgens opende de wethouder de kringloopwinkel symbolisch door het toegangshekje te openen waarop ‘GAIN’ stond geschreven. Door het te openen, veranderde dit in ‘GA IN’. De toegestroomde mensen kregen daarna een welkomstdrankje aangeboden met een petitfourtje. Veel winkelbezoekers drukten initiatiefnemers Hugo en Myrna Baas de hand.

Aan het einde van de eerste dag hadden 140 klanten afgerekend.

Bekijk meer foto’s van de opening.

#

Comments are closed