Maatschappelijk verantwoord ondernemen MVO Nieuw-LekkerlandVeel winkels, bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in Nieuw-Lekkerland hebben een brief van de kringloopwinkel ontvangen met de vraag om een bijdrage te leveren aan de onkosten van de kringloopwinkel. Donaties helpen om de vaste lasten te drukken en dat er meer geld kan naar de projecten, de mensen die geholpen worden in ontwikkelingslanden. 

Win-win situatie
Niet eerder is er een kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland geopend. Omdat dit zeker rendabel is, heeft stichting GAiN ervoor gekozen in deze behoefte te voorzien. Dit doet GAiN met een pilotproject van een jaar. Dit project draait op vrijwilligers, giften in natura en financiële ondersteuning.

Nieuw-Lekkerland is van oudsher een dorp met veel betrokkenheid bij hulporganisaties. Dit merken we ook bij dit initiatief. De GAiN Kringloopwinkel creëert dan ook een win-win situatie. De inwoners van Nieuw-Lekkerland krijgen de mogelijkheid kwalitatieve artikelen aan te schaffen tegen een scherpe prijs. Met hun aankopen ondersteunen ze GAiN- projecten, met name onder de achtergestelde Romabevolking van Roemenië.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Ook lokale ondernemers tonen zich vaak betrokken bij dergelijke initiatieven. Stichting GAiN wil u als ondernemer dan ook de kans geven tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in het eigen dorp. Met uw ondersteuning maakt u de start van de kringloopwinkel mogelijk en worden overheadkosten beperkt. Daardoor zal er meer opbrengst zijn, welke wordt besteed aan projecten in ontwikkelingslanden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de opstart van de GAiN Kringloopwinkel Nieuw-Lekkerland te sponsoren:

  1. U sponsort één of meerdere vierkante meters oppervlakte (€25,- per m² per maand)
  2. U doet een vrije gift ter ondersteuning van de opstartkosten
  3. U geeft in natura

Comments are closed